Over RetroReady

RetroReady is een online magazine voor de retrogamer. In onze artikelen leggen we niet per se de nadruk op retrogaming, maar op de interesses van een retrogamer. Dat betekent dat we allerlei soorten artikelen publiceren.

Belangrijke pilaren voor RetroReady zijn toegankelijkheid, behoud en plezier. Niet alleen zijn onze artikelen toegankelijk voor mensen die ook wat minder verstand hebben van gaming, maar we willen ook games van toen bereikbaar houden. Daar komt ook het stukje behoud bij om de hoek kijken — want je kunt met grote zorg je collectie beheren en zelfs, met de juiste apparaten, back-uppen. Plezier spreekt voor zich: ongeacht de consoles, ongeacht de games.

Daarom schrijven we over allerlei soorten hardware. Denk dan aan (Android-)handhelds en pc-accessoires (voor de back-ups van spelbestanden), waarmee we retrogaming direct in het heden trekken. Onze gamereviews over retro-likes (nieuwe spellen met een oud uiterlijk) en de rubriek Oude serie, nieuwe game spelen daar ook een grote rol in. En om het af te maken, krijgen remasters en remakes ook volop ruimte.

Tot slot is het handig om te weten of een bepaalde controller past bij je setup. En met onze guides leggen we uit hoe je populaire emulatiesoftware gebruikt. Soms zijn er toffe softwaretrucjes waar je van op de hoogte wil zijn; die tref je dan aan onder Software.

Kortom: kom vaak langs, want dan ben je helemaal retroready!

Zelf een goed idee voor een artikel?

Mail ons! Wellicht past het idee op de website en kunnen we gaan samenwerken. Dat kan op eenmalige, maar wellicht ook op vaste basis. Vind je het leuk om retrolikes, remasters en meer games te reviewen, geef dan even een gil.

Doneren?

Mocht je het werk op RetroReady willen steunen, dan kun je wellicht overwegen wat geld te doneren. Daardoor ontstaat er meer tijd en ruimte voor toffe en handige content.

Doneren kan via PayPal. Je kunt ons ook steunen door gebruik te maken van de affiliate links in de artikelen.


RetroReady is een uitgave van WA Producties. Je kunt de hoofdredactie bereiken door te mailen naar info [at] wesley-akkerman.nl.

Wat huishoudelijke mededelingen:

Het kan voorkomen dat artikelen affiliate links bevatten, waarmee we een kleine commissie kunnen omzetten wanneer je daar op klikt en je iets aanschaft.

Producten die we reviewen schaffen we zelf aan, maar het kan zijn dat bedrijven apparaten en games opsturen. In het kader van transparantie zetten we het erbij als we iets ontvangen hebben.