Verborgen spellen op Evercade EXP ontgrendelen

Heb je al gezien dat je vijf games kunt ontgrendelen binnen het menu van de Evercade EXP? In deze korte guide leggen we uit hoe je dat doet.

evercade exp

Wanneer je de Evercade EXP aanzet, dan zie je in het menu een optie staan voor Verborgen spellen. Heb je hier nog niets mee gedaan? Dan is de kans heel groot dat daar staat dat je nul van de vijf games ontgrendeld hebt. De grote vraag is nu: hoe ontgrendel je die games? Dat doe je niet door highscores neer te zetten of door andere games uit te spelen. In plaats daarvan moet je speciale codes en knoppencombinaties gebruiken. In deze korte guide leggen we uit welke codes en combinaties en welke spellen je daarmee dan kunt vrijspelen.

Mocht je hem nog niet gelezen hebben, vergeet dan de Evercade EXP-review niet!

Verborgen spellen op Evercade EXP

In totaal gaat het dus om vijf games die je kunt ontgrendelen. Dat zijn de volgende games:

  • NNNNNN (NES)
  • Gotris (Sega Master System)
  • Space McRacey (NES)
  • Gribbly’s Day Out (Commodore64)
  • Kubo 1 & Kubo 2 (NES)

Ben je al in het bezit van een Evercade VS-console? Dan ben je al bekend met deze titels en weet je ongetwijfeld al wat je hiervoor moet doen. Jongere gamers denken wellicht dat dit allemaal gedoe om niets is, maar de codes zijn een mooie knipoog naar het verleden. Destijds bevatte games vaak speciale cheatcodes waarmee je speciale onderdelen, wapens of munitie kon vrijspelen. Die komen we vandaag de dag toch minder vaak tegen; en als je ze al tegenkomt, dan stellen ze weinig voor. Daarom is het tof dat fabrikant Blaze ook dit deel van de game-ervaring weet te preserveren.

Alright, voordat we de verborgen spellen op Evercade EXP kunnen ontgrendelen, moeten we ervoor zorgen dat er geen cartridge in de spelcomputer zit. Je moet namelijk het lege scherm (van de lege cartridge-opening) kunnen selecteren wanneer je de onderstaande handelingen uitvoert.

evercade exp

Evercade EXP-knoppencombinaties voor drie games

Om de eerste drie games van de lijst hierboven te kunnen ontgrendelen, dien je de onderstaande knoppencombinaties uit te voeren op het lege cartridgescherm van de Evercade EXP.

  • Houd L1 + R1 + omhoog ingedrukt om NNNNNN te ontgrendelen
  • Houd L2 + R2 + select ingedrukt om Gotris te ontgrendelen
  • Houd L1 + R1 + beneden ingedrukt om Spacey McRacey te ontgrendelen

Nadat je de bovenstaande handelingen uitgevoerd hebt, kun je naar het overzicht van verborgen spellen gaan om te zien of ze er tussen staan. Als je wil, kun je ze ook meteen spelen.

Geheime codes voor twee andere spellen

Om de andere twee games te kunnen ontgrendelen, dien je speciale codes te gebruiken. Je gaat hiervoor eerst naar de instellingen van de Evercade EXP (in het menu links het tandwiel selecteren) en dan naar de optie Geheim. Daar voer je deze codes in.

  • GRIBBLYGROBBLY voor Gribbly’s Day Out
  • SEIJIWASHERE voor Kubo 1 en Kubo 2

Net zoals bij de andere drie titels kun je meteen naar het menu van verborgen spellen gaan om ze te spelen. Wanneer je de tweede code invoert, dan speel je zowel Kubo 1 als Kubo 2 vrij. Daar heb je dus niet twee aparte codes voor nodig. Oh en als je dan toch bezig bent, voer dan ook de codes CIRCUIT, DEADLOCK en GUEST in. Je krijgt geen games, maar wel andere, grappige dingen te zien.

evercade exp

Maandelijks gratis games

Naast de verborgen games is er nog een menu-optie die je ziet staan in het hoofdmenu van de Evercade EXP. Dit is de plek waar je maandelijks gratis games kunt verwachten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de handheld te koppelen aan het internet, via wifi. Daarna ga je naar de instellingen om te checken of er een update klaarstaat. Is dat het geval, dan heb je niet alleen de meest recente versie van het besturingssysteem, maar dus ook de gratis game van de maand op het apparaat staan. Dat gratis spel verdwijnt wanneer er een nieuwe game beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.