8bitdo-controllers kopen

8bitdo ultimate c wired review

We begrijpen het: je wil graag een controller van 8bitdo kopen. Op de RetroReady-redactie hechten we enorm veel waarde aan onze controllers. En het liefst gebruiken we de controllers die bij de consoles horen. Maar 8bitdo is één van de weinige third-party fabrikanten die we echt vertrouwen met onze gamesessies. Je treft de gamepads onder meer aan op Amazon of Bol.

Controller van 8bitdo kopen: wat je moet weten

Helaas is het zo dat niet het volledige aanbod van 8bitdo beschikbaar is bij de twee genoemde partijen. Bol heeft daarnaast een veel kleiner assortiment aan producten van dit merk. De kans is dus groot dat je op Amazon uitkomt wanneer je voor één van deze accessoires gaat. Naast controllers maakt 8bitdo ook usb-receivers (voor een bredere compatibiliteit), toetsenborden en draadloze telefoonopladers. En dat allemaal binnen een retrothema.

Hieronder tref je in elk geval de producten aan die we op deze websites getest hebben. Ga je een controller van 8bitdo kopen, dan is het verstandig om in elk geval het overzicht even door te nemen. Niet alleen zie je dan snel de belangrijkste specificaties en adviesprijzen staan, ook kun je doorklikken naar de review die we gepubliceerd hebben. Verder tref je er ook een affiliate linkje aan. Mocht je daarop klikken en iets aanschaffen, dan kunnen we daar een klein bedrag aan verdienen.

👉 Mocht je direct naar het reviewoverzicht van 8bitdo-controllers willen gaan, dan kun je daarvoor hier klikken. Die pagina wordt automatisch geüpdatet met nieuwe reviews. Wil je gewoon meteen de shop bezoeken, dan kun je doorklikken voor Amazon of Bol.


8bitdo Neogeo Wireless

8bitdo neogeo review

De 8bitdo Neogeo Wireless Controller is een draadloze controller die je koppelt aan Nintendo Switch, Android, Raspberry Pi, MiSTer en meer. Dit is een trouwe recreatie van de SNK Neogeo CD-controller uit 1994. Zoals je op de foto kunt zien, kun je hem ook koppelen aan de kleine arcadekasten die het merk uitbrengt.

Specificaties:

Prijs: ongeveer 30 tot 35 euro

Te gebruiken op: Windows, Android, Neogeo Mini, Nintendo Switch, Raspberry Pi, MiSTer

Verbindingsopties: Bedraad via usb, bluetooth, 2,4 GHz (via dongle)

Accuduur: 35 uur

Oplaadtijd: 1 uur

Komt met: Controller, usb-c-naar-usb-a-kabel, 2,4GHz-adapter, usb-c-kabel

Review en kopen

Voor meer informatie raad ik je aan de uitgebreide review te lezen van de 8bitdo Neogeo Wireless Controller. Wil je de controller aanschaffen, dan kun je altijd even bij Amazon of Bol kijken of die beschikbaar is. Als je naar de officiële website gaat, dan word je doorgestuurd naar de Amerikaanse Amazon-website; in dit artikel tref je linkjes aan naar de Nederlandse variant.

8bitdo Micro

8bitdo micro review

De 8bitdo Micro is de kleinste controller die je nu kunt kopen voor Nintendo Switch, Android en Raspberry Pi. Deze controller past altijd in je tas of broekzak, maar verdient die dat plekje ook? Wat ons betreft wel, maar dan is het wel even handig om te weten wat je precies in huis haalt. Daar lees je hieronder alles over.

Specificaties:

Prijs: ongeveer 25 euro

Te gebruiken op: Windows (alleen in toetsenbordstand), Android, Nintendo Switch, Raspberry Pi, iOS (alleen in toetsenbordstand), iPadOS (alleen in toetsenbordstand)

Verbindingsopties: Bedraad via usb, bluetooth

Accuduur: Twaalf uur

Oplaadtijd: 1 tot 2 uur

Komt met: Controller, usb-c-kabel, polsbandje

Review en kopen

Voor meer informatie raad ik je aan de uitgebreide review te lezen van de 8bitdo Micro. Wil je de controller aanschaffen, dan kun je altijd even bij Amazon of Bol kijken of die beschikbaar is. Als je naar de officiële website gaat, dan word je doorgestuurd naar de Amerikaanse Amazon-website; in dit artikel tref je linkjes aan naar de Nederlandse variant.

8bitdo Ultimate C Wired

8bitdo ultimate c wired review

De 8bitdo Ultimate C Wired is een fantastische controller waar je nog geen drie tientjes aan kwijt bent. Je kunt hem op een aantal platformen gebruiken (helaas niet op de Nintendo Switch), waardoor die breed inzetbaar is. Dit model heeft veel dezelfde kwaliteiten als de Ultimate-controller van hetzelfde merk.

Specificaties:

Prijs: ongeveer 20 euro

Te gebruiken op: Windows, Android, Raspberry Pi, SteamOS Holo

Verbindingsopties: Bedraad via usb

Komt met: Controller met vaste usb-kabel

Review en kopen

Voor meer informatie raad ik je aan de uitgebreide review te lezen van de 8bitdo Ultimate C Wired. Wil je de controller aanschaffen, dan kun je altijd even bij Amazon of Bol kijken of die beschikbaar is. Als je naar de officiële website gaat, dan word je doorgestuurd naar de Amerikaanse Amazon-website; in dit artikel tref je linkjes aan naar de Nederlandse variant.

8bitdo Ultimate C 2.4G

8bitdo ultimate c wired review

De 8bitdo Micro is de kleinste controller die je nu kunt kopen voor Nintendo Switch, Android en Raspberry Pi. Deze controller past altijd in je tas of broekzak, maar verdient die dat plekje ook? Wat ons betreft wel, maar dan is het wel even handig om te weten wat je precies in huis haalt. Daar lees je hieronder alles over.

Specificaties:

Prijs: ongeveer 25 tot 30 euro

Te gebruiken op: Windows, Android, Raspberry Pi, SteamOS Holo

Verbindingsopties: Bedraad via usb, bluetooth

Accuduur: 25 uur

Oplaadtijd: 2 uur

Komt met: Controller, usb-c-kabel, 2.4GHz-adapter

Review en kopen

Voor meer informatie raad ik je aan de uitgebreide review te lezen van de 8bitdo Ultimate C 2.4G. Wil je de controller aanschaffen, dan kun je altijd even bij Amazon of Bol kijken of die beschikbaar is. Als je naar de officiële website gaat, dan word je doorgestuurd naar de Amerikaanse Amazon-website; in dit artikel tref je linkjes aan naar de Nederlandse variant.

8bitdo Ultimate

8bitdo ultimate

De 8bitdo Ultimate is één van de beste controllers waar ik de afgelopen maanden – zo niet jaren – mee gespeeld heb op de Nintendo Switch. Dit is voor mij zo’n beetje een perfecte controller. Hij krijgt het predicaat net niet, vanwege een aantal kleine eigenschappen. Maar qua comfort tref je niet snel beter aan.

Specificaties:

Prijs: ongeveer 70 euro

Te gebruiken op: Android, Nintendo Switch, SteamOS Holo

Verbindingsopties: Bedraad via usb, bluetooth, 2,4 GHz

Accuduur: 22 uur

Oplaadtijd: 2 tot 3 uur

Komt met: Controller, usb-c-kabel, 2.4GHz-adapter, oplaaddock

Review en kopen

Voor meer informatie raad ik je aan de uitgebreide review te lezen van de 8bitdo Ultimate. Wil je de controller aanschaffen, dan kun je altijd even bij Amazon of Bol kijken of die beschikbaar is. Als je naar de officiële website gaat, dan word je doorgestuurd naar de Amerikaanse Amazon-website; in dit artikel tref je linkjes aan naar de Nederlandse variant.

8bitdo Pro 2

8bitdo pro 2

De 8bitdo SN30+ Pro-controller voor Switch, pc en mobiel wordt door veel gamers gezien als een van de betere third-party-controllers van dit moment. De opvolger, de 8bitdo Pro 2, heeft niet alleen een betere naam, maar voert ook een aantal enthousiasmerende verbeteringen door.

Specificaties:

Prijs: ongeveer 55 euro

Te gebruiken op: Windows, Android, Nintendo Switch, SteamOS Holo, Raspberry Pi

Verbindingsopties: Bedraad via usb, bluetooth

Accuduur: 20 uur

Oplaadtijd: 4 uur

Komt met: Controller, usb-c-kabel

Review en kopen

Voor meer informatie raad ik je aan de uitgebreide review te lezen van de 8bitdo Pro 2. Wil je de controller aanschaffen, dan kun je altijd even bij Amazon of Bol kijken of die beschikbaar is. Als je naar de officiële website gaat, dan word je doorgestuurd naar de Amerikaanse Amazon-website; in dit artikel tref je linkjes aan naar de Nederlandse variant.

Extra: 8bitdo Mod Kit voor Nintendo 64-controllers en 8bitdo Ultimate – 10th Anniversary Limited Edition

8bitdo ultimate 10th anniversary limited edition

Tot slot kijken we nog naar twee laatste producten die 8bitdo eveneens aanbiedt. Met de 8bitdo Mod Kit voor Nintendo 64-controllers maak je de originele gamepad geheel draadloos. Voortaan kun je ze dan aan je pc, Nintendo Switch of smartphone koppelen middels bluetooth. Wel zo chill. Ook biedt controllerfabrikant 8bitdo een 10th Anniversary Limited Edition van de fijne 8bitdo Ultimate aan. In de basis nog steeds dezelfde fijne controller, maar dan in een speciaal jasje en met een hoger prijskaartje.

Meer lezen?

Als je daarna nog niet uitgelezen bent, neem dan ons uitgebreide reviewarchief over hardware eens door. Daar tref je recensies aan over handhelds, controllers, accessoires en consoles. Daarnaast geven we ook aandacht aan games, in verschillende categorieën. Dit zijn veelal niet de standaard gamereviews die je op andere sites aantreft. Ze moeten namelijk wel een haakje hebben met retro. Het kan zijn dat er een verrassende titel voor je tussen zit. Daarnaast schrijven we ook over console modding, onze ervaringen met retrogameshops en columns. Die content tref je aan onder Features. Tot slot kun je ook terecht onder Guides, waar we tips geven over onder meer emulators en gaming gear in het algemeen.