4 fijne retrofuncties van Nintendo Switch Online

Met een abonnement op Nintendo Switch Online kun je retrogames spelen die eerder op Super Nintendo, Game Boy Advance en Nintendo 64 uitkwamen. Met deze vier fijne functies kun je daar optimaal van genieten.

nntendo switch online

Je gebruikt Nintendo Switch Online waarschijnlijk alleen voor de online potjes Mario Kart 8 Deluxe of het downloaden van Super Mario Maker 2-levels, maar je kunt er ook een groot aantal retrogames mee spelen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de console- of handheldapp uit de Nintendo eShop te downloaden. Je zoekt dan naar bijvoorbeeld NES, SNES of Game Boy Advance en kunt, na het selecteren van je profiel, meteen een game uitkiezen om te spelen. Mocht je daar iets meer over willen weten, lees dan wat ik bijvoorbeeld van de GBA-gameskwaliteit vind.

In dit artikel wil ik graag vier fijne tips meegeven over het gebruik van Nintendo Switch Online. Want de dienst biedt een aantal functies aan waar je misschien nog niet van op de hoogte bent, of waar je nog geen gebruik van maakt. En als retroliefhebber kan het de game-ervaring verbeteren of anders wel gemakkelijker maken. Zo kun je bijvoorbeeld handmatige opslagpunten aanmaken en een sprong of gevecht oefenen, zonder dat dat meteen een game over-scherm oplevert. De tips hieronder zijn bedoeld voor de beginners onder ons, maar wie weet kunnen ze de experts nog wel eens verrassen.

Nintendo Switch Online-indeling aanpassen

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de indeling van de app aan te passen van Nintendo Switch Online. Het maakt daarvoor niet uit welke app je opent; dit kan in alle applicaties. Dit kan handig zijn voor de overzichten waar veel games in staan, zodat je snel verder kunt gaan met het spel dat je aan het spelen was. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een app te openen en op Y te drukken. Vervolgens kun je een spel verschuiven en je keuze bevestigen. En anders kun je Y ingedrukt houden en één van de beschikbare volgorde-opties selecteren, voor nog meer mogelijkheden.

Nintendo Switch en Game Boy

Speciale versies van retrogames spelen

Nintendo Switch Online stelt je tevens in staat speciale versies van retrogames op te starten. Na het opstarten van een Nintendo Switch Online-app, moet je op zoek gaan naar SP-versies van een game. Wanneer je die dan selecteert, dan krijg je toegang tot een vaak volledig ontgrendelde game, waarbij er cheats actief zijn of meer hints gegeven worden. Zo kun je oneindig veel levens hebben in een Super Mario-game of de volledige map van Metroid op de SNES bekijken. Zo kun je bepaalde retrogames veel beter verkennen dan ooit tevoren – en wie weet ontdek je dan nog wat nieuws.

Opslagpunten aanmaken en terugspoelen

Deze onderdelen heb je mogelijk al gevonden, maar ik geef het toch nog maar even mee. Met Nintendo Switch Online kun je opslagpunten aanmaken en gameplay terugspoelen. Om een opslagpunt aan te maken druk je op ZL binnen een game, en selecteer je daarvoor de juiste optie (derde optie van boven). Ook is er de mogelijkheid een punt te herladen (tweede optie van boven). Je kunt in totaal vier punten aanmaken en herladen. Verder kun je gameplay ook terugspoelen als je een fout maakt. Dat doe je door simpelweg op ZR en ZL tegelijkertijd te drukken.

Retro-effect van Nintendo Switch Online

En mocht je het artikel over Game Boy-games op Nintendo Switch Online gelezen hebben, dan weet je dat het mogelijk is om retro-effecten toe te voegen aan de games die je speelt. Dit kan alleen niet bij Nintendo 64-games, maar wel bij de andere spelcomputers en handhelds. Je opent hiervoor de appinstellingen van de console of handheld (links in het menu) en dan zie je meteen de beschikbare opties staan. Voor bijvoorbeeld Game Boy-games kun je kiezen uit dat klassiek groene Game Boy-scherm, maar ook uit Pocket en Color. Zo kun je de ervaring dus personaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.