Dit is waarom er geen reviews van de GKD Plus en KT Pocket zijn

Op RetroReady zijn geen reviews verschenen van de GKD Plus en KT Pocket. Daar heb ik bewust voor gekozen en middels dit artikel wil graag uitleggen waarom, evenals een waarschuwing afgeven.

gkd plus game kiddy plus

Op RetroReady ben ik graag zo compleet mogelijk. Ook als dat betekent dat ik de zoveelste handheld moet testen die beschikt over de RK3566-processor, die we onder meer aantreffen in de Powkiddy RK2023 en Anbernic RG353PS. De prestaties zijn veelal hetzelfde en wat je ermee kunt dus ook. Maar er zijn een aantal elementen waardoor zo’n ervaring toch anders kan zijn. Denk dan aan het scherm, de software-omgeving en de kwaliteit van de retrohandheld in het algemeen. De categorie Handhelds groeit maandelijks met meer reviews, maar de GKD Plus en KT Pocket KTR1 ga je er niet aantreffen.

Het oogt nogal als complete willekeur deze twee retrohandhelds uit te sluiten. Helemaal wanneer je als website, en redactie, poogt zo compleet als mogelijk te zijn. Echter, de twee fabrikanten achter deze handhelds hebben bij mij een zure nasmaak achtergelaten. Ze hebben de handhelds namelijk – maanden nadat ik ze besteld heb – niet geleverd. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar daar past dan wel een goede communicatie naar de klant toe bij. Ik krijg de retrohandhelds die ik test niet voor niets (alleen de Evercade is mij toegestuurd), dus ook ik geef hier mijn eigen geld aan uit.

gkd plus

Geen review van de GKD Plus

Beide handhelds heb ik besteld via de officiële websites van de fabrikanten. Ik heb ze gelukkig betaald met PayPal, waardoor ik nog aanspraak op mijn eigen geld kan maken. Op moment van schrijven is het zo dat PayPal mijn claim nog onderzoekt en checkt of ik het recht heb om mijn eigen geld terug te krijgen. Dus ik wacht dat nog even af. Ik heb ondertussen wel het geld teruggekregen van de KT Pocket, die ik – let wel – in februari bestelde. Ik heb meermaals gevraagd waar de handheld blijft, maar kreeg geen antwoord. Datzelfde geldt voor de mensen achter de GKD Plus.

Het vervelende aan de GKD Plus, van fabrikant Game Kiddy, is dat er echt veel onduidelijk is. Ik begrijp dat er zowel een Kickstarter als Indiegogo loopt (dit zijn crowdfundingplatforms), waardoor de productie wellicht nog op zich laat wachten. Ik was te laat met ondersteunen, waardoor ik een bestelling via de officiële website plaatste. Daar stond op vermeld dat de retrohandheld voor eind juli 2023 verstuurd zou worden. Maar je raadt het al: eind juli brak aan en ik heb geen verzendbevestiging ontvangen. Daarom besloot ik mijn geld terug te vragen.

gkd plus reviews

Daarnaast is het ook zo dat het e-mailadres dat Game Kiddy beschikbaar gesteld heeft, geen geldig adres (meer) is. Toen ik een mail stuurde, kwam die vrijwel direct weer terug. Er staan ook verschillende verkooppagina’s online waar je de GKD Plus kunt bestellen, voor een prijs van minimaal 179 dollar. Dat is een behoorlijk bedrag – helemaal voor de hardware die je ervoor terugkrijgt. Als ik naar de specificaties kijk, dan lijkt deze handheld niet heel veel beter te zijn dan de Miyoo Mini Plus of Anbernic RG35XX (al dan niet met Garlic OS), maar dat had ik graag zelf ondervonden.

Wat verder ook geen vertrouwen uitstraalt zijn de gebruikersreviews die op de online winkelpagina te zien zijn. Op de Game Kiddy-website krijgt het systeem geen gemiddelde beoordeling van 2,2 sterren (van de vijf), en klagen gebruikers vooral over de slechte communicatie, het gebrek aan beloofde games (al zijn die waarschijnlijk illegaal verkregen) en over slechte prestaties. Ook hebben sommige backers het product nog niet ontvangen. Kortom; het is een zooitje bij Game Kiddy, waardoor ik nu het idee heb dat de toko onbetrouwbaar is. Wees dus gewaarschuwd als je hier bestelt.

kt pocket

En hoe zit het met KT Pocket?

Als ik even heel eerlijk ben, dan ben ik niet zo rouwig om de GKD Plus. Ja, die metalen body oogt cool, maar verder heb ik niet het idee dat de retrohandheld bijzonder genoeg is om één van mijn daily drivers te vervangen. Dat de KT Pocket niet meer komt, vind ik wel jammer. Dit is namelijk een relatief unieke handheld, aangezien je hem gedeeltelijk zelf kunt samenstellen op de website. Je bepaalt de kleur, de hoeveelheid werkgeheugen en opslagruimte of je een metalen of plastic shell wil. Ook mag je kiezen waar de d-pad moet komen: boven of onder de analoge knuppel aan de linkerkant.

Bovendien zijn de specificaties ook krachtig genoeg voor het afspelen van PlayStation 2- en Nintendo GameCube-games. Inmiddels heb ik daar andere hardware voor. Zo maak ik al bijna anderhalf jaar dankbaar gebruik van de Odin Pro (waar heel het concept van RetroReady op gebaseerd is) en kwam onlangs eindelijk de Pimax Portal uit. Daar kan ik gelukkig, zonder al te veel problemen, alle games op spelen die ik wil spelen. De KT Pocket is daardoor al ingehaald door de concurrentie. Maar goed, dan nog heb ik persoonlijk liever een zo compleet mogelijk beeld van de markt van dit moment.

kt pocket

Het KT Pocket-project was (is?) wel bijzonder. Want de persoon die de handhelds maakt, doet dit vanuit een passie. De maker vindt veel handhelds namelijk net niet toereikend genoeg of heel beperkt, waardoor die zelf dus is gaan ontwerpen. Een prima startpunt: als je gelooft dat het beter kan, dan moet je daarvoor zorgen. Daar kwam ook een groot deel van mijn enthousiasme vandaan, dat helaas platgeslagen is door een gebrek aan communicatie. Ik heb online wel reviews van het product voorbij zien komen, maar weet niet of er veel mensen met deze handheld zijn.

GKD Plus en KT Pocket vermijden

Samenvattend wil ik graag meegeven dat je dus voorzichtig moet zijn wanneer je één van deze twee handhelds bestelt. De kans bestaat dat er dus iets mis kan gaan en dan ben je aan de goden overgeleverd. E-mailadressen werken niet en als je wel contact kunt opnemen, krijg je nul op het rekest. Natuurlijk kleven er altijd risico’s aan retrohandhelds bestellen vanuit China (laatst ging het ook nog mis met doorgaans betrouwbare Anbernic), maar deze ervaringen spannen de kroon. Gelukkig is het aanbod groot, waardoor je deze retrohandhelds dus niet snel zult missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.