Fanremake Sonic Triple Trouble 16-bit downloaden

Je kunt nu een fanmade remake van de Sega Game Gear-game Sonic Triple Trouble downloaden voor Android en Windows. In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet, zodat je het toffe spel op een moderne manier kunt ervaren!

sonic triple trouble 16-bit

Sonic Triple Trouble is een Sega Game Gear-game die in 1994 verscheen. Het is een 2d-platformer met Sonic the Hedgehog in de hoofdrol. In tegenstelling tot veel andere Sega Game Gear-titels bleef dit spel exclusief voor dat platform. In het spel kon je met Sonic of Tails spelen en was het de bedoeling om je een weg te banen door een aantal zones, bestaande uit twee levels en een baasgevecht. Daardoor lijkt Sonic Triple Trouble in veel opzichten meer op de 16-bit Sega Megadrive-games die daarvoor verschenen en minder op de 8-bit-titels (de Game Gear is een 8-bit-systeem).

Dit is tevens het eerste spel waarin we kennismaakten met het personage Fang the Sniper (dat je hierboven in volle 16-bit glorie kunt aanschouwen). In Europese games stond Fang altijd bekend als Nack the Weasel, dus wellicht herken je hem beter aan die naam. In alle games die daarna verschenen gebruikte Sega de Fang-naam, dus die houd ik dan ook aan. The Sniper heeft maar weinig games op z’n naam staan. Naast wat spin-offs vond z’n meest memorabele optreden plaats in Sonic Mania, waar hij dient als een magische eindbaas. Ook zien we hem in Sonic Superstars.

sonic triple trouble 16-bit

Sonic Triple Trouble 16-bit

Fang the Sniper was destijds geen speelbaar personage in Sonic Triple Trouble. Hij was alleen speelbaar in Sonic Drift 2, eveneens beschikbaar op de Game Gear, en Sonic the Fighters. Dat is een arcadegame die tot 2005 alleen speelbaar was in arcadehallen. Daarna verscheen het spel in een compilatie die uitkwam op GameCube en PlayStation 2. Later was het spel ook los te downloaden voor Xbox 360 en PlayStation 3. In de 16-bit fanremake van Sonic Triple Trouble is Fang wél speelbaar. Wilde je de game eerder met hem uitspelen, dan is dit het moment. Dat maakt dit fanproject superuniek.

De fanmade remake van Sonic Triple Trouble is nu voor Windows, macOS en Android te downloaden. De game is op geen enkele manier geaffilieerd met Sega. De Japanse uitgever vindt het vaak niet zo’n groot probleem wanneer ontwikkelaars aan de haal gaan met zijn intellectuele eigendommen. Het levert namelijk vaker wel dan niet fantastische projecten op. Zonder de Sonic-community hadden we bijvoorbeeld nooit het fantastische Sonic Mania gehad. De kans dat Sega dit project neersabelt is dus klein; maar als je interesse hebt, doe je er goed aan de game alsnog snel te downloaden.

Sonic Triple Trouble 16-bit heeft de volgend eigenschappen:

  • Nieuwe levelindelingen, vijanden en gimmicks.
  • Special stages in 3d.
  • Kleuren en audio die de Sega Megadrive goed nabootsen.
  • Je kunt altijd tussen Sonic en Tails wisselen (later zijn Knuckles en Fang ook beschikbaar).
  • De game biedt support aan voor controllers.
  • Je bepaalt zelf de beeldverhouding: modern 16:9 of retro 4:3.

Bovendien is het goed om te weten dat Sonic Triple Trouble ook perfect werkt op een retrohandheld met Android aan boord. Helaas is het zo dat de game niet beschikbaar is via de Google Play Store, dus je zult hem met een omweg moeten downloaden. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

sonic triple trouble 16-bit

Sonic Triple Trouble 16-bit downloaden

Op de website Gamejolt kun je de versie downloaden die je nodig hebt. Je kunt direct naar de downloadpagina gaan, of je klikt hier voor de Windows-versie (64-bit). Bekijk je deze website op Android? Dan kun je hier klikken voor het apk-bestand (dat is het installatiebestand). Gamers op macOS kunnen via deze link de game binnenhalen. Op moment van schrijven is er geen versie voor iOS beschikbaar en de kans is klein dat dat gaat gebeuren. Tenzij Apple binnen afzienbare tijd het sideloaden van apps mogelijk maakt, maar momenteel is dat niet het geval.

Wanneer je de app voor een computer downloadt, dan moet je ervoor zorgen dat Windows of macOS programma’s van onbekende bronnen accepteert. Op mijn Windows 11-laptop downloadde ik het zip-bestand en pakte ik alles uit. Vervolgens kon ik het spel meteen opstarten door dubbel te klikken op de toepassing Sonic Triple Trouble 16-bit. Je hoeft hiervoor niets te installeren en kunt meteen beginnen met spelen. Je kunt een controller aan je pc koppelen of spelen met het toetsenbord. Oh en vergeet het beeld niet groter te maken binnen Options; anders game je in een piepklein scherm.

Op Android moet je er eveneens voor zorgen dat je apps kunt installeren vanuit onbekende bronnen. Wanneer je dat nog niet geregeld hebt en je het installatiebestand binnenhaalt en op installeren tapt, dan krijg je de melding dat dit niet mogelijk is. Vervolgens kun je direct naar de instellingen van je browser gaan en aangeven dat je deze app toestaat apk-bestanden te installeren. Zodra de schakelaar omgezet is, kun je de app installeren en openen. Mocht de optie niet in beeld verschijnen ga dan naar Instellingen > Apps > Speciale app-toegang en selecteer de browser die je gebruikt.

Onthoud dat de game nu nog in ontwikkeling is en dat er soms updates kunnen verschijnen. De links die in dit artikel staan, zijn op moment van schrijven de meest recente links en bestanden die beschikbaar zijn. Houd de Gamejolt-website in de gaten voor updates, of dat nou voor Windows, macOS of Android is. Sonic Triple Trouble is in elk geval goed speelbaar op de genoemde platformen en de kans is klein dat je tegen problemen aanloopt. Wanneer je besluit te updaten, dan is dat voor nieuwe opties, functies of kleine probleemoplossingen. Veel speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.