Nieuw op RetroReady: koopgidsen voor handhelds, controllers en meer

Op RetroReady tref je voortaan ook koopgidsen aan over handhelds, controllers en meer, zodat je altijd het overzicht hebt. Het aanbod zal in de komende weken gaan groeien.

anbernic rg405v review

Misschien was het je al opgevallen: de extra knop in het menu bovenaan de RetroReady-website. Naast hardware– en gamereviews, features en guides bieden we voortaan ook koopgidsen aan. Daarin tref je overzichten van (recente) handhelds, controllers en accessoires, ingedeeld op fabrikant. De eerste fabrikant die aan bod komt, is Anbernic. In de gloednieuwe Anbernic-koopgids komen alle handhelds aan bod die we tot nu toe op de website getest hebben. Zo heb je alle informatie overzichtelijk bij de hand.

Koopgidsen op RetroReady

In de komende weken zullen we het aanbod koopgidsen gaan uitbreiden. De eerstvolgende merken die aan de beurt zijn, zijn Powkiddy en 8bitdo. Powkiddy kennen we van betaalbare handhelds, die het vooral moeten hebben van een fantastisch scherm en een ontzettend fijne prijs-kwaliteitverhouding. Omdat bedrijven middels zo’n verhouding nog wel eens de kantjes ervan af lopen, is het handig om te weten waar je aan toe bent. De RetroReady-koopgids zet alle geteste handhelds voor je op een rij.

Datzelfde geldt eigenlijk voor de controllers van het merk 8bitdo. Over het algemeen hebben we daar weinig over te klagen en zit je met de meeste modellen wel goed. Maar sommige gamepads zijn wat goedkoper in prijs, en daardoor ook wat goedkoper van aard. En dan is het wederom handig om te weten wat je in huis haalt en wat de andere opties zijn. In de toekomst verschijnen er overzichten van meer fabrikanten, maar alleen wanneer we verschillende controllers van dat merk getest hebben.

anbernic rg353ps

Lijsten, guides en gidsen

We snappen dat de benaming van de verschillende site-onderdelen nu een beetje op elkaar lijken. We hebben immers lijsten, guides en nu ook gidsen. Onder de categorie lijstjes publiceren we leuke, grappige of handige opgesomde feiten, games en accessoires. En via de Guides-categorie kom je echt stappenplannen tegen waarmee je bepaalde handeling verricht (zoals RetroArch installeren op Android of op Xbox). Koopgidsen zijn dan bedoeld als overzichten voor specifieke hardware of merken.

Met deze nieuwe sectie op de website willen we voldoen aan de missie waar we aan zijn begonnen toen RetroReady het licht zag. Gaming vooral leuk en toegankelijk houden voor iedereen is voor ons erg belangrijk. Maar met zo’n drukke, snel ontwikkelde markt als retrohandhelds en controllers, is het overzicht soms een beetje zoek. En dat is waar de koopgidsen voor bedoeld zijn: overzicht bieden. Op de pagina’s tref je informatie aan over de hardware, evenals linkjes naar onze reviews.

De koopgidsen worden geüpdatet wanneer er nieuwe hardware beschikbaar is. Ook zal de algemene koopgidsenpagina constant in ontwikkeling zijn. Mocht je dus in de toekomst op zoek zijn naar een retrohandheld, controller of accessoire van een bepaald merk, check dan eerst welke informatie beschikbaar is door onze gidsen te lezen. Nogmaals, op moment van schrijven staat alleen de Anbernic-gids online. Maar in de komende weken mag je ook die van Powkiddy en 8bitdo verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.