Oracle Of Ages of Oracle of Seasons: het startpunt van dit Zelda-duo

Als je aan de twee The Legend of Zelda-games op Game Boy Color wil beginnen, wat is dan een beter begin: Oracle of Ages of Seasons? In dit artikel geven we daar het antwoord op, zodat je niets hoeft mis te lopen.

oracle of ages zelda

Met de lancering van The Legend of Zelda: Oracle of Ages en The Legend of Zelda: Oracle of Seasons deed Nintendo iets wat het niet eerder gedaan had met de franchise: twee vrijwel gelijkwaardige games tegelijkertijd uitbrengen. Als dit werkt voor Pokémon, dan moet dit ook werken voor Zelda, toch? In tegenstelling tot die gameserie is het verhaal in beide Zelda-games voor de Game Boy Color niet hetzelfde en is daarnaast de wereld anders. Je hebt dus niet te maken met twee kanten van dezelfde munt, maar in feite met twee verschillende games die een beetje op elkaar lijken.

Dat maakt beide games zeer interessant voor fans van de franchise, omdat er al jaren een discussie woedt over wat nou het beste beginpunt is voor beide games. In de zomer van 2023 verschenen beide games ineens in het retro-aanbod van Nintendo Switch Online, nadat ze eerder digitaal beschikbaar gemaakt werden voor de Nintendo 3DS eShop (die inmiddels gesloten is). De discussie was daardoor wederom relevant. Daarom is het nu (wederom) leuk om eens te achterhalen wat nou precies het beste beginpunt is voor dit duo. Een titel laat zich daarvoor perfect lenen.

Oracle Of Ages of Oracle of Seasons?

Hoewel je hier waarschijnlijk langere artikelen over kunt schrijven, presenteer ik liever het antwoord direct. Naar mijn mening is The Legend of Zelda: Oracle of Seasons een beter beginpunt. Dat heeft alles te maken met de uitdagingen die beide games voorschotelen, en dat Seasons net even wat gemakkelijker is dan Oracle of Ages. Seasons legt de focus veel meer op vechten, terwijl Ages de nadruk legt op puzzelen. Omdat vechten nou eenmaal wat simpeler is, geef je jezelf veel meer tijd en ruimte om bekend te raken met de mechanics van het spel, waardoor Ages ook gemakkelijker wordt.

Het nadeel van eerst Oracle of Seasons spelen is dat je een hartje minder tot je beschikking hebt aan het begin van de game. Wanneer je eerst Oracle of Ages zou uitspelen, dan kun je jezelf een extra hartje geven door middel van een wachtwoord (dat je krijgt na het uitspelen) of door beide spellen aan elkaar te koppelen middels een linkkabel en twee Game Boy Color-modellen. Dat doe je door respectievelijk naar Secrets of Game Link te gaan wanneer je een nieuw avontuur start. Echter, de gameplay leren kennen is heel belangrijk, zodat je je perfect kunt focussen op de Ages-puzzels.

Uiteindelijk bepaal je het zelf

Echter, onderaan de streep kun je gelukkig zelf bepalen welke games je als eerste wil spelen. Je mist in elk geval niets belangrijks wanneer je met Oracle of Ages zou beginnen, in plaats van Oracle of Seasons. Het gaat hier puur om de moeilijkheidscurve, en in hoeverre je bekend bent met de gameplay. Qua verhaal speelt het ene spel zich niet voor het andere spel af, waardoor je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ook kun je in beide gevallen gewoon het echte einde bereiken door zo’n Game Link op te starten, ongeacht de game waarmee je het avontuur begonnen bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.