Fijne feestdagen! (Plus: decemberoverzicht en januariverwachtingen)

Fijne feestdagen iedereen! Wat kun je van RetroReady verwachten de komende weken? Tot aan het einde van het jaar blijven we artikelen publiceren. En in deze blog presenteren we een overzicht van reeds gepubliceerde artikelen.

fijne feestdagen

Middels deze blog willen we iedereen fijne feestdagen wensen! Dat de komende dagen en weken bol mogen staan van mooie momenten, lekker eten en leuke cadeautjes. Hopelijk is er ook wat tijd om te gamen. Want naast bezoeken aan familie en vrienden, doe je er ook goed aan lekker wat tijd aan jezelf te besteden. Dat kan met nieuwe en met oude games; net wat je prettiger vindt.

Fijne feestdagen! Tijd voor pauze

RetroReady neemt ook even een korte pauze. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen content op de website verschijnt. In de dagen rondom de feestdagen blijven we recensies publiceren, maar dit zijn reviews die we iets verder vooruit gepland hebben. Die hebben we dus al in de eerste twee weken van december geschreven, zodat de contentstroom niet hoeft te stoppen.

Zo blijf je toch nog tussen alle drukte door op de hoogte van handhelds, games en andere apparaten die je tijd en moeite waard zijn. En omdat we het ons kunnen voorstellen dat je in december heel druk ben, kan het zijn dat je content gemist hebt. Daarom presenteren we hieronder de artikelen die tijdens de volle decembermaand online zijn gekomen.

ayn odin 2 max

Decemberoverzicht

Zo verschenen er in de eerste week van december al drie artikelen online. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar Super Mario RPG en wil je weten of die game de tand des tijds doorstaan heeft? Dan hebben we een uitgebreide recensie klaarstaan. Ook hebben we twee handhelds getest, namelijk de recent verschenen Saturn-achtige Anbernic RG Arc en alleskunner Odin 2 Max.

In de week erna hebben we een overzicht gepubliceerd waarin we de Odin 2 en de Ayaneo Pocket Air met elkaar vergelijken. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je twijfelt tussen één van deze twee handhelds, die om verschillende redenen de moeite waard zijn. Daarnaast hebben we een ferme blik geworpen op de PlayStation Vita-achtige Trimui Smart Pro.

En omdat we steeds meer retroproducten meenemen, zijn we aan de slag gegaan met de EON XBHD. Dit is een hdmi-adapter voor de originele Xbox, die nog wat andere functies aanbiedt. Maar de forse prijs kan wat roet in het eten gooien… Ook verschenen er twee overzichten waarin we de beste handhelds van 2023 en de beste controllers van 2023 op een rijtje zetten.

Daar blijft het niet bij. Want hier vind je een overzicht van de best gelezen artikelen op de site. Plus: aanstaande dinsdag verschijnt eindelijk de recensie van de Miyoo Mini. Juist, een review van een handheld uit 2022, maar na het lezen van het artikel snap je waarom ik hem toch nog even meeneem. Bovendien wil ik graag een zo compleet mogelijk reviewarchief hebben.

Tot slot wil ik de aandacht nog even focussen op een recensie die afgelopen week online verscheen, over de PlayStation Portal. Dit is geen retrohandheld, maar ik denk wel dat veel mensen die deze site bezoeken, een overlappende interesse hebben met dat product. En daarom neem ik hem graag mee. En mocht je nog twijfelen over cadeaus, check dan ons nieuwe cadeau-overzicht!

eon xbhd

Wat te verwachten van de komende weken

Net zoals bij veel andere websites, zal januari een rustige maand worden. Maar dat betekent niet dat we geen content produceren. We zullen nog steeds wekelijks twee artikelen online zetten, met op dinsdag een hardwarereview en op vrijdag een gamereview, feature of guide. We zullen de maand waarschijnlijk gebruiken om wat achterstallige artikelen weg te werken.

We gaan nog niet alles verklappen. Maar onlangs verscheen er bijvoorbeeld wel een nieuwe kleur van de Powkiddy X39 Pro. En dat zagen we als een goede reden om de retrohandheld alsnog een keer op de pijnbank te leggen. Daarnaast spelen we al een tijdje met de Pro-controller van Nyxi. En we kunnen niet wachten onze ervaringen daarover te delen.

Kortom: in de komende weken verschenen er genoeg artikelen om naar uit te kijken. We geven ook onder meer de Dreamcast wat extra ruimte, aangezien daar nieuwe controllers voor beschikbaar zijn. En als de tijd het toelaat, kijken we wederom naar een hdmi-adapter voor Xbox. Eentje die beschikbaar is voor een fractie van de EON-prijs… En: de Anbernic RG35XX Plus!

Meer van RetroReady

Als je hierna nog niet uitgelezen bent, neem dan ons uitgebreide reviewarchief over hardware eens door. Daar tref je recensies aan over handhelds, controllers, accessoires en consoles. Daarnaast geven we ook aandacht aan games, in verschillende categorieën. Dit zijn veelal niet de standaard gamereviews die je op andere sites aantreft. Ze moeten namelijk wel een haakje hebben met retro. Het kan zijn dat er een verrassende titel voor je tussen zit. Daarnaast schrijven we ook over console modding, onze ervaringen met retrogameshops en columns. Die content tref je aan onder Features. Tot slot kun je ook terecht onder Guides, waar we tips geven over onder meer emulators en gaming gear in het algemeen. En mocht je nog twijfelen over of inspiratie willen opdoen voor (kerst)cadeaus, check dan het RetroReady-cadeau-overzicht!

2 gedachten over “Fijne feestdagen! (Plus: decemberoverzicht en januariverwachtingen)

  1. Wat een enorm leuk artikel! Alle mensen bij retro ready, bedankt voor 2023 en veel plezier deze kerst! En wat een schattige gameboy kerst ornament haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.